14 augusti, 2017

Hållbarhet - På kontoret

”Blicks hållbarhetsarbete drivs utifrån ett helhetsperspektiv med utgångspunkt i social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Med ledorden hjärta, hjärna och mage vill Blick vara del av lösningen till en mer hållbar värld, inte problemet.”
Så står det i vår egen hållbarhetspolicy. Blicks hållbarhetstänk präglar och influerar produktionen av våra event, men genomsyrar även vårt dagliga arbete på kontoret. Här kommer några tips på saker som vi på Blick gör, som alla företag kan införa på kontoret för att bli lite mer hållbara.

  • Skippa köttet på måndagar

Här på Blick har vi anammat konceptet ”meat-free Mondays”, köttfria måndagar. Att välja vegetariskt istället för kött minskar utsläppen av växthusgaser och har även positiva hälsoeffekter då studier visar att kolesterolet och både risken för diabetes och cancer sjunker.

Vi har valt att vara lite flexibla med dagen, men alla på kontoret ser till att ha en vegetarisk rätt i matlådan minst en dag i veckan. Och eftersom vi har två ”heltidsvegetarianer” i gänget får de anstränga sig och äta veganskt en dag i veckan, för att utmaningen ska bli densamma för alla.
Läs mer om ”köttfri måndag” här.

  • Handla ekologiskt

Ekologisk produktion utan kemiska bekämpningsmedel bidrar till rikare natur, schysstare djurhållning, en levande landsbygd, lägre klimatpåverkan och mer biologisk mångfald som gör oss bättre rustade att hantera kommande klimatförändringar. Därför handlar vi ekologiskt så mycket som möjligt på kontoret.
Källa: 6 anledningar till att byta till eko

  • Välj begagnade kontorsmöbler

Att köpa begagnade kontorsmöbler är ett sätt att värna både om miljön och om plånboken, det tycker vi är hållbart. På Blick samarbetar vi med Rekomo, ett företag som säljer, hyr ut och köper kvalitativa kontorsmöbler.

  • Underlätta källsortering

Gör det enkelt för dina medarbetare att källsortera. Man ska inte behöva gå ner till källaren för att slänga sin plastflaska i rätt behållare om det finns en soppåse för brännbart på armlängds avstånd under diskhon. Ställ dit kärl för glas, metall, plast- och pappersförpackningar i det gemensamma köket, och skriv ut skyltar som berättar vad som får slängas i varje kärl.
Återvinningsbar.se är en bra sida för att ta reda på om en produkt eller förpackning kan återvinnas, och i vilket kärl den ska sorteras.

Med engagerad och hållbarhetsutbildad personal arbetar Blick proaktivt med att vara en del av lösningen till en mer hållbar värld, inte problemet. Blick vill förändra och påverka där det finns möjlighet, vilket jag kan intyga. Det är beundransvärt att Blick förstår sin roll och tar ansvar genom att sätta hållbarhet i fokus för sin verksamhet. Fler eventbolag borde följa efter.

– Simon Strandvik, VD Greentime

Vill du att ditt nästa möte ska genomföras med hållbarhet i fokus? Kontakta oss så hjälper vi dig!

KONTAKTA OSS