18 oktober, 2018

5 anledningar att lämna storstan på konferensen

Sverige erbjuder många pärlor för möten och konferenser – så varför begränsa ditt urval till storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö? Lämna stadens brus för stressdämpande sus från skogen, vackra miljöer som boostar kreativiteten och avskildhet som ger mötesro. Här är 5 anledningar att konferera utanför storstan.

1. Exklusivitet

Ta chansen att ha en hel konferensanläggning för er själva. Många mindre anläggningar utanför storstäderna tar emot en företagsgrupp i taget. Därför har ni chansen att konferera avskilt, utan andra företag som slåss om att få branda lobbyn, eller överröstar er middagssittning från lokalen bredvid.

2. Tillgänglighet

Att inte alltid hålla konferensen i någon av våra stora städer innebär en annan tillgänglighet för någon annan än dem som bor i just Stockholm eller Göteborg. Förlägg konferensen i någon annan del av Sverige och era medarbetare från andra delar av landet känner sig sedda om det för omväxlings skull är de som har kortast resväg.

3. Håll ihop gruppen

Om ni inte konfererar inne i city finns det ingen som kan komma med en ursäkt om ett lunchmöte och smita iväg från övriga deltagare under konferensen. En konferens är en investering, så se till att göra det mesta av den tid ni har tillsammans och motverka att någon missar viktiga delar av konferensen eller teambuildingen på grund av att de smitit ut på stan eller hem till familjen.

4. Naturen

Det finns gott om forskning som visar att en vistelse i naturen gör underverk för både kropp och själ, till exempel genom att dämpa stress och stärka både immunförsvaret och vår kognitiva förmåga. Fysisk aktivitet i naturen är självklart dubbelt positivt (kanske en kul teambuilding-aktivitet som avbrott mellan mötena?), men det gör även gott för oss att bara få tid för socialt umgänge i en avkopplande miljö.

5. Miljöombyte

Miljöombyte är bra för både kreativitet och produktivitet. Studier från Nordiska ministerrådet visar att det lönar sig ekonomiskt att investera i arbetsmiljö och personalens trivsel, därför är det dumt att välja bort en konferens på en annan anläggning än kontoret för att spara pengar; en kortsiktig besparing som riskerar att påverka lönsamheten negativt på lång sikt. Att förlägga er konferens i en vacker och inspirerande miljö signalerar att ni bryr er om och investerar i er personal. Med övernattning och en trevlig middag på kvällen får medarbetarna dessutom chansen att umgås och på så sätt förbättra den interna sammanhållningen.

Vår bokningstjänst hjälper dig hitta en naturnära, avskild eller kreativitetsstimulerande anläggning till er nästa konferens.

KONTAKTA OSS