White wave White wave
2 januari, 2023

Må bra löften istället för Nyårslöften

Är det ute med meningslösa nyårslöften som du vet att du aldrig kommer kunna hålla? Sluta snusa, börja motionera, äta nyttigare…ja, de flesta löftena är vi ganska bekant med och det är sällan de infrias fullt ut.

Kanske är det dax att börja lova ”Hållbart” dvs löften som får Dig att må bra på ett annat sätt? Här listar vi upp fem tips på bra löften, som inte är svåra att hålla – men kan göra stor skillnad i ditt liv.

Inför gnällfria dagar

Ibland vill man bara gnälla av sig lite när något är fel, men att göra det ofta bidrar bara till mer negativitet i ditt (och andras) liv. Om du inte gör det i hopp om att komma fram till en lösning är det varken produktivt eller hjälpsamt. Lägg istället tiden på problemlösning eller möjliga förbättringar.

Hitta en balans mellan jobb och fritid

Ibland kan det kännas som att alla måsten tar över livet, och det är då det är dags att backa från tunnelseendet och få en helhetsyn. Du har de timmar du måste jobba, men vad du gör med resten av tiden är upp till dig. Lägg din fritid på saker du faktiskt mår bra av.

Städa 5 minuter om dagen

Du kan hinna mycket på fem minuter! Som att torka av kaffekokaren, slänga lakanen i tvätten eller tvätta bort dammet från handfatet. Det kommer att göra stor skillnad i ditt hem!

En utmaning i månaden

Ha som personligt mål att utmana dig själv varje månad under 2023. Det måste inte vara på hoppa fallskärm-nivå, men något som egentligen är utanför din bekvämlighetszon. Kanske testa en ny maträtt, eller måla med olja?

Få mer njutning

Att njuta är bra, och det är få av oss som njuter för mycket! Kanske kan du införa veckans njutarstund, eller tillåta dig själv något du annars brukar avstå, som att äta efterrätt varje gång du äter ute. Ta fler varma bad, unna dig att stretcha efter träningen, ta dig tiden att smörja in kroppen med återfuktande kräm när du duschat och så vidare. Njut!

Vi på Blick Önskar ett Fantastiskt 2023 och ”vårt” Nyårslöfte är att fortsätta glädjas åt alla nya uppdrag tillsammans med er! 🙂

KONTAKTA OSS