5 december, 2022

Julefrid på Kontoret- Innan Julledighet

Stressen inför Jul påverkar oss mer än vi tror och oftast är det inte förens vi kommer in i mellandagarna som vi börjar landa i den så kallade ”Julefriden”. Men frågan är- Hur lyckas vi koppla bort julstressen innan jul?

Här är fem tips för hur även den mest pressade på kontoret kan hitta energin innan och under ledigheten.

1) Se till att skapa stunder som får dig att må riktigt bra en stund varje dag. Gå en promenad till jobbet, träna på lunchen, meditera på fikarasten, hitta anledningar att skratta och lyssna på musik du älskar både på väg till jobbet och hem från jobbet.

2) Spendera minst 11 minuter varje dag med att utveckla något du verkligen tycker är roligt. Laga en god middag, ring någon som får dig att skratta, googla upp och läs om något som du är nyfiken på, unna dig en god lunch med en vän.

3) Se människor omkring dig. Ta dig tid att ge ett leende ,visa godhet och tacksamhet.

4) Tänk positivt, gör en god gärning för någon, hjälp en arbetskollega eller håll upp dörren för grannen i samma portuppgång . Att hjälpa andra ger energi.

5) Ledighet är en bra tid att reflektera. Börjar du reda innan nyår att plocka fram små vanor som ger dig själv energi kommer både du och de du har runt omkring dig må bättre och den sköna känslan av  julledigheten kommer infinna sig.

Varje ögon”Blick” är en del av ditt liv-ta tillvara på dem 🙂

KONTAKTA OSS