16 juni, 2017

Blick vänner i fokus: Lastberget

#Blickvänner – Detta visste du inte om Lastberget

Endast 45 minuter från Arlanda, Stockholm och Uppsala finner du Lastberget, en kreativ mötesanläggning vackert belägen vid Mälaren och omgiven av skogens grönska. Här bjuder vi på några kul fakta om denna härliga mötesplats:

  • Lastberget är hela 9000 kvm – det är lika stort som 36 medelstora svenska villor.
  • Namnet Lastberget kommer från ett litet torp, en gång beläget på samma mark som konferensanläggningen. Torpet fick i sin tur namnet från verksamheten som bedrevs på platsen, man lastade nämligen ved från berget.
  • Om det inte vore för en häckande berguv hade konferensanläggningen legat ännu närmare vattnet än vad det gör idag.
  • När du beställer öl eller vin på Lastberget serveras det alltid i glas som är designade för att lyfta dryckens karaktär.

Claus J. Riedel, designern och formgivaren bakom varumärket Riedel, var den första att upptäckta att formen på glaset gav effekt på smaken av vinet. Sedan hans upptäckt har Riedel-glas blivit ett respekterat begrepp bland vinproducenter och vinkännare världen över. Riedel utformar sina glas så att de koncentrerar doftaromerna och styr varje drycks specifika smaker till den plats i munnen där de bäst kan uppfattas.

Missa inte chansen att själv få uppleva vad glasets form betyder för doft och smak.

Tillsammans med Blick bjuder Lastberget in till glas-och vinprovning den 24 augusti, och vi vill gärna se dig där! Wine & Dine Lastberget 24/8, begränsat antal platser, anmäl intresse redan nu!

KONTAKTA OSS