15 mars, 2019

8 annorlunda konferenslokaler

konferens i naturen


Neutrala väggar, projektor i taket och till synes oändliga rader med likadana stolar. Även om man försöker variera sig med ny möblering i runda bord istället för biosittning, är det lätt att det blir enformigt eller likadant år efter år när det är dags för konferens. Här tipsar vi om 8 annorlunda konferenslokaler där ni kan hitta nytändning och inspiration under ert nästa möte.

1. I trädtopparna

Treehotel, en timme utanför Luleå, kan ni konferera i ett välutrustat konferensrum sex meter upp i trädtopparna. Trädrummet Dragonfly är 53 kvadratmeter stort och rymmer grupper upp till 12 personer. Kom bort från vardagsstressen och konferera i total stillhet med vidunderlig utsikt över den norrländska naturen. Helt klart en miljö som öppnar upp för kreativa möten.

För lightversionen kan ni boka träkojor på taket av MOOD Stockholm. Prisbelönta träkojor med plats för 8 konferensdeltagare.

2. Till havs

Birkas Kajplats 155 vid Slussen har oslagbar utsikt över Saltsjön, Gamla Stan och Skeppsholmen. Här är inte bara vänthall för kryssningsresenärer utan här finns även fyra konferensrum, 800 kvadratmeter för event och en stor takterrass som kan bokas för trevliga sommarmingel eller -fester. Väljer ni istället att ta konferensen till havs finns ombord på kryssningsfartyget hela 16 konferensrum med skärgården som kuliss. På båten är det lätt att hålla samman gruppen hela dygnet, och ingen risk att dina konferensdeltagare avviker från mötet. Efter jobb finns underhållning och rekreation så väl som boende precis runt hörnet, dessutom till ett konkurrenskraftigt pris. För det riktigt stora mötet finns möjlighet att abonnera hela fartyget!

3. På en egen ö

Konferera på en alldeles egen ö mitt i magnifik skärgårdsnatur. På Silverskär, Åland, utlovas total arbetsro – det enda som kan tänkas distrahera är en och annan svävande havsörn. Mötesrummen, som alla är utrustade med fiber eller wifi, ligger i skilda hus och passar för både större och mindre sällskap. Upp till hundra personer kan delta i dagskonferenser och sällskap upp till 47 personer kan även övernatta. På grannön Klobben, finns ett fiskeläge återskapat i genuin stil. En annorlunda mötesplats med en helt egen själ och atmosfär.

Medeltida borggård på Kastellet Stockholm

4. I historisk anda

Kastellet Stockholm är en medeltidsromantisk tjockmurad tornbyggnad med anor från 1660-talet. Med sitt läge på Kastellholmen i centrala Stockholm har ni här nära till så väl vatten och skärgårdskänsla som citypuls. I tornbyggnaden med dess två flyglar finns idag två konferensplan, med flera olika rum för 4-50 personer. Från möteslokalerna och från de två tillhörande terrasserna har ni magnifik utsikt över Gamla Stan, Djurgården och Södermalm. Missa inte att kontrollera att den tretungade svenska flaggan vajar på Kastellets topp! Den hissas varje dag sedan 1660-talet, som en symbol för att Sverige är i fred.

5. På scen som en stjärna

Oscarsteatern i centrala Stockholm är ni långt från trista konferenslokaler med vita väggar. Den vackra teatersalongen går i grönt och guld och lämpar sig lika bra för konferens som för storslagen teater. Upplev känslan av att stå på samma scen som några utav Sveriges främsta skådespelare, i denna annorlunda konferenslokal. Med kapacitet för upp till 947 sittande gäster ryms stora grupper här, men även mindre grupper kan konferera utan att det känns ödsligt då salongen är uppdelad i tre delar med möjlighet att bara nyttja vissa delar. Börja eller avsluta konferensen med mingel, lunch eller middag i den vackra guldfoajén.


Photo: Atlas Obscura

6. Under jord

25 meter under ytan på KTH Campus fanns Sveriges första kärnreaktor, experiment-reaktorn R1. Idag är reaktorn avställd och avvecklad och reaktorhallen används istället som bland annat museum, kulturhus, mässhall och seminarielokal. Madonna spelade in videon till låten ”Nothing Really Matters” här, och bland annat Cullbergbaletten, Riksteatern och Radiokören har framträtt här genom åren. Forskare har kallat reaktorhallen ”Vetenskapens katedral” så kanske passar lokalen extra bra om ert företag har inriktning på vetenskap eller teknik?Oroa er inte, strålningen ligger idag under fastställda gränsvärden och lokalen är friklassad, så ingen risk att era konferensdeltagare blir självlysande alltså.

7. I en pop-up truck

Låt mötet komma till er! Denna mobila konferenslokal inhyses på ett lastbilsflak. Ställ trucken på en klippa vid havet, hemma på uppfarten eller ute på en vacker äng om ni känner för det. 10 personer kan konferera här, men tänk på att bilen måste stå still innan ni börjar ert möte!

8. Var som helst – Walk & Talk

Kanske behöver ni inte ens en konferenslokal för ert nästa möte? Våren är på ingång och vädret blir allt behagligare. Testa ett ”Walk & Talk”-möte och känn kreativiteten sätta igång i takt med blodcirkulationen. Fördelarna är många: mötena blir effektiva, ni får frisk luft, ljus och motion. Denna metod funkar för så väl små sällskap som stora – dela in alla i par eller mindre grupper som sedan får gå ut på en promenad för att reflektera och diskutera ett visst ämne.
Märk ut en promenadväg som du vet tar en viss tid att gå, alternativt be grupperna vända efter halva tiden – om de ska vara tillbaka efter 40 min kan de sätta mobilen att larma efter 20.


Vi hjälper er gärna med fler annorlunda konferenslokaler och mötesmetoder. Kontakta vår bokningstjänst.

KONTAKTA OSS