Laddar...

Blick Vänner i fokus – Ny kökschef på Sheraton Stockholm

2017-03-08


Blick Vänner i fokus – Ny kökschef på Sheraton Stockholm

#Blickvänner Sheraton Stockholm har rekryterat Frederic Bertuit som ny kökschef

Frederic Bertuit har en lång karriär inom hotell- och restaurangbranschen bakom sig, bland annat från Clarion Hotels, Petite France på Kungsholmen, Operakällaren, Hilton Slussen och Berns.

Sedan slutet av förra året har nu Frederic det viktiga uppdraget att förnya Sheraton Stockholms mat- och restaurangkoncept. Vi fick möjlighet att ställa några frågor till Frederic!



Hej Frederic!

Vilket tema kommer det bli på maten? Vad kan vi förvänta oss av det nya konceptet?
– Vi kommer att fortsätta att servera internationell mat. I framtiden ser jag att vi utnyttjar vår mångfald av nationaliteter i köket och serverar månadens meny med ett land som tema. Vi kommer även att jobba mera med säsongens råvaror.

Vad ser du mest fram emot under året?
– Jag ser fram emot att vara en del av att åter sätta Sheraton på kartan som ett attraktivt restaurangalternativ för Stockholmarna och givetvis även för hotellgästerna. Vi arbetar intensivt med nya mat- och servicekoncept och 2017 kommer stora förändringar att ske!

Kan du se några trender vad gäller matkultur 2017?
– En tydlig trend vad gäller restauranger är att man serverar en fast meny, en avsmakningsmeny. Gästerna väljer inte vad de vill äta utan kökschefen bestämmer vad gästen äter. Vegetariska restauranger kommer också att öka.

Du har ju arbetat både inom hotell/evenemangskök och på specialiserade restauranger, vad är största skillnaden arbetsmässigt?
– Det är två totalt olika världar. På en restaurang kan du ändra en meny på en timme, ett internationellt hotell är ett större maskineri och det kan ta månader att byta meny. Ett restaurangkök serverar lunch och middag. På hotell serverar vi frukost, lunch, middag, fikapauser, barmeny och room service. Vi har personal i köket 24 timmar i dygnet, 7 dagar i veckan.

Vilket var ditt första jobb som kock?
–  Mitt första jobb som kock var 17 år sedan på Operakällaren.

Vilket är ditt favoritredskap som du inte kan klara dig utan i köket?
– Mina händer är mitt favoritredskap.

Tusen tack Frederic! Vi ser fram emot att testa det nya konceptet!

Kika in här och hitta mer inspiration från Sheraton Stockholm!

Att koordinera ett möte kräver resurser och tid.


Vill du boka ett möte eller event?

Att koordinera ett möte kräver resurser och tid.


Vill du hitta rätt plats för ditt möte?

Här finns vi

Vårt kontor ligger i hjärtat av Söder, precis vid Medborgarplatsen i Stockholm.
Kom gärna in på en fika om du har vägarna förbi!


Copyright © Blick Möteskonsult AB 2016

Scroll Up